TIE EXAMS GREECE

 

ΝΕΟ TIE Τι αλλάζει στον τρόπο εξέτασης TIE από 1η Νοεμβρίου 2017

 

 Το  TIE είναι ένα από τα  φιλικά πιστοποιητικά για τον εξεταζόμενο . Απονέμεται από το Gatehouse Awards, awarding body του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι διαπιστευμένο από το OFQUAL.

Οι εξεταζόμενοι στο Test of Interactive English λαμβάνουν πιστοποιητικό το οποίο καταγράφει το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας με τη χρήση της κλίμακας που βασίζεται στο Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η απόδοση μετριέται με βάση το τί μπορεί να κάνει ο υποψήφιος και σύμφωνα με το τί αναμένεται να μπορεί να κάνει, επομένως δεν υπάρχει βαθμός αποτυχίας.

Στο πίσω μέρος του πιστοποιητικού TIE είναι εκτυπωμένη η κλίμακα που περιγράφει το τί μπορεί να κάνει ο κάτοχος του κάθε επιπέδου.

Το TIE αποτελείται από δύο μέρη:

Προφορική εξέταση (στη διάρκεια του οποίου εξετάζονται το Listening και το Speaking)

Γραπτή εξέταση (στη διάρκεια του οποίου εξετάζονται το Reading και το Writing).
 
Από την 1η Νοεμβρίου του 2017 υπάρχουν αλλαγές στην εξέταση του πιστοποιητικού ΤΙΕ σε όλα τα επίπεδα, τις οποίες μπορείτε να τις διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω.

Για τις εξετάσεις επιπέδου B2-C1-C2

Γραπτή εξέταση

Ο συνολικός χρόνος επεκτείνεται στα 90 λεπτά

Τυποποίηση των οδηγιών για την πρώτη δοκιμασία (Prepared Writing).

Οι υποψήφιοι θα καλούνται να συμπεριλάβουν στην απάντησή τους μια σύντομη περίληψη του βιβλίου ή της είδησης που διάβασαν συνολικής έκτασης μέχρι 50 λέξεων.

Η περίληψη θα αποτελεί κομμάτι του κειμένου που παράγει ο υποψήφιος, ο οποίος θα κρίνει σε ποιο σημείο του κειμένου μπορεί να την εντάξει για να διατηρήσει τη συνοχή και τη συνεκτικότητα του.

Παράδειγμα email/γράμματος (letter) σχετικά με το βιβλίο ή την είδηση:

Write an email to a friend of yours about the book you read. In your letter: a) include a brief summary of the storyline (up to 50 words) and b) recommend the book to him/her. Give reasons for your recommendation.

Write a letter to your English-speaking friend about the news story you read. In your letter: a) include a brief summary of the main events (up to 50 words) and b) explain what you have learnt from this new story.

Παράδειγμα έκθεσης ιδεών (essay) / άρθρου (article) σχετικά με το βιβλίο ή την είδηση:

Did you like the ending of the book? What were your feelings when you read it? Write an article for a website with your opinion. Ensure that the article includes a summary of the book which is no longer than 50 words long.

If you were a reporter, would you choose to write this type of news story? Why/why not? Write an essay with your opinion. Ensure that the essay includes a summary of the news story which is no longer than 50 words long.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Παραγωγή ολόιδιων (λέξη προς λέξη) περιλήψεων από υποψήφιους που έχουν προετοιμάσει το ίδιο βιβλίο ή την ίδια είδηση για την εξέταση θα αξιολογούνται με DNF (Did not fulfill the Requirements).
 
Για τις εξετάσεις επιπέδου A1-Α2-B1

Γραπτή εξέταση

Η δεύτερη δοκιμασία (Spontaneous Task) δίνει στον υποψήφιο τη δυνατότητα της επιλογής μεταξύ δύο θεμάτων: Το πρώτο θέμα αφορά κυρίως τα επίπεδα Α1-A2, ενώ το δεύτερο θέμα αφορά τα επίπεδα Α2-Β1. 

 Ο υψηλότερος βαθμός με τον οποίο μπορεί να αξιολογηθεί το πρώτο θέμα (Α1-Α2)  είναι το Α2+, ενώ ο υψηλότερος βαθμός με τον οποίο μπορεί να αξιολογηθεί το δεύτερο θέμα (Α2-Β1) είναι το Β1+.  Κατά συνέπεια:

Οι υποψήφιοι που αποσκοπούν στο υψηλότερο επίπεδο της εξέτασης, δηλαδή το Β1 επίπεδο, έχουν περισσότερες ευκαιρίες να το επιτύχουν επιλέγοντας το δεύτερο θέμα (Α2-Β1) της δοκιμασίας.

Απαντώντας στο πρώτο θέμα της δοκιμασίας (A1-A2) μπορούν επίσης να επιτύχουν το Β1 επίπεδο με την προϋπόθεση ότι στην πρώτη δοκιμασία (Ερωτηματολόγιο) θα καταφέρουν να σκοράρουν Β1 ή Β1+ ή/και αντιστοίχως στην Προφορική Εξέταση θα επιτύχουν Β1 ή Β1+ επίπεδο.
Aξιολόγηση υποψηφίων και βαθμολογία

Οι ‘+’ βαθμοί  (i.e., B2+, C1+) βοηθούν τον υποψήφιο να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς τόσο ο τελικός προφορικός βαθμός όσο και ο τελικός γραπτός βαθμός υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των επιμέρους βαθμολογιών που θα δώσει ο Εξεταστής ή ο βαθμολογητής στον υποψήφιο ακολουθώντας τα έξι κριτήρια αξιολόγησης του ΤΙΕ.

Παράδειγμα Προφορικού Βαθμού:

Aural reception: C1
Interaction: C1
Communicative Effectiveness: B2+
Grammatical Accuracy: B2+
Lexical range: B2+
Phonological Control: C1
Συνολικός Προφορικός Βαθμός: C1

Το τελικό επίπεδο πιστοποίησης που απονέμεται στον υποψήφιο υπολογίζεται ως εξής:

1. Μισό επίπεδο διαφορά μεταξύ του τελικού προφορικού και γραπτού βαθμού αυτόματα στρογγυλοποιείται προς το υψηλότερο επίπεδο.
Παράδειγμα:
Προφορικά: C1+
Γραπτά: C2
Επίπεδο Πιστοποίησης : C2 

2. Πάνω από ένα επίπεδο διαφορά μεταξύ του τελικού προφορικού και γραπτού βαθμού στρογγυλοποιείται στο ενδιάμεσο επίπεδο με την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος επέδειξε ικανότητες αυτού του επιπέδου σε ένα από τα δύο μέρη της εξέτασης.
Παράδειγμα:
Προφορικά: C2
Γραπτά: Β2+(ο υποψήφιος είναι στο Β2 επίπεδο αλλά επέδειξε ικανότητες / γνώσεις του αμέσως επόμενου επιπέδου, δηλ. του C1)
Επίπεδο Πιστοποίησης : C1

3. Πάνω από ένα επίπεδο διαφορά μεταξύ του τελικού προφορικού και γραπτού βαθμού οδηγεί σε πιστοποίηση του χαμηλότερου επιπέδου που πέτυχε ο υποψήφιος σε ένα από τα δύο μέρη της εξέτασης εφόσον δεν κατάφερε να επιδείξει ικανότητες του ενδιάμεσου αμέσως υψηλότερου επιπέδου.

Παράδειγμα:
Προφορικά: C2
Γραπτά: Β2(ο υποψήφιος είναι στο Β2 επίπεδο αλλά δεν επέδειξε ικανότητες / γνώσεις του αμέσως επόμενου επιπέδου, δηλ. του C1)
Επίπεδο Πιστοποίησης : Β2

 

Επωφεληθείτε από την εμπειρία του Γιώργου Δροσουλάκη ... Ρωτήστε τον!

Έχετε απορίες για την γραμματική στις εξετάσεις TIE;... Χρειάζεστε διευκρινήσεις στις αναπάντητες ερωτήσεις σας; Θα σας απαντήσει σε 48 ώρες ... ΔΩΡΕΑΝ!  ΕΔΩ ! 

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΙΕ

 Γραμματική των Αγγλόφωνων Εξετάσεων στα Γρήγορα!" Σου δίνει ΟΛΑ τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κεφάλαια γραμματικής για το TIE exam, Συγκεντρωμένα σε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ σύντομο βιβλίο! EΔΩ


 

TIE EXAMS
ΕΚΘΕΣΕΙΣ TIE EXAMS
Αποτελέσματα TIE
Ρωτήστε μας για το TIE
Απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις
TIE εξεταστικά κέντρα
 Αγγλικά στο ΑΣΕΠ
Δωρεάν eΠεριοδικό
TOEIC
Proficiency Michigan
IELTS Greece
ESB Greece
NOCN
LRN
Site Map
 

 Γραμματική TIE

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ TIE

Ανακάλυψε το γιατί η γνώση της γραμματικής σου είναι απαραίτητη για να περάσεις την έκθεση και τα προφορικά ΕΔΩ